Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení P-Pankrác - EEG 2017
Odesílatel Milan Masař
Organizace odesílatele Vězeňská služba České republiky [IČO: 00212423]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 22.03.2018 14:21:02
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

ad 1.V technické specifikaci je provedena změna parametru - místo nastaveného EEG hlava 34 kanálů zadavatel požaduje EEG hlavu s minimálně 32 kanály.
ad 2. Čidlo měření teploty (pacienta) a čidlo okolního osvětlení zůstává jako součást nastavených parametrů.

Původní zpráva

Datum 16.03.2018 13:26:19
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č. 1:

Zadavatel u veřejné zakázky VV P-Pankrác – EEG 2017 v příloze č. „4 technická specifikace“ požaduje mimo jiné i následující: „EEG hlava 34 kanálů, měření teploty, čidlo okolního osvětlení.“ Vzhledem k veřejně dostupným informacím z trhu se uchazeč domnívá, že striktní parametr „EEG hlava 34 kanálů“ může být pro mnohé uchazeče diskriminující, když běžným celosvětovým standardem, který je nabízen předními výrobci elektroencefalografů je EEG hlava s 32 kanály, a navíc požadavek na EEG hlavu s 34 kanály nepřináší žádný klinický význam pro provádění EEG vyšetření. V rámci transparentnosti veřejné zakázky žádá uchazeč o zdůvodnění klinického významu požadavku na „EEG hlavu s 34 kanály,“ případně, vzhledem k tomu, že jediným hodnotícím kritériem veřejné zakázky je ekonomická výhodnost nabídek, uchazeč žádá o změnu parametru „EEG hlava 34 kanálů“ na „EEG hlava s minimálně 32 kanály,“ přičemž se uchazeč se domnívá, že zadavatel tím dosáhne lepší nabídkové ceny, díky umožnění účasti v soutěži vyššímu počtu uchazečů, při současném zachování požadovaného účelu využití elektroencefalografu.



Dotaz č. 2:

Zadavatel u veřejné zakázky VV P-Pankrác – EEG 2017 v příloze č. „4 technická specifikace“ požaduje mimo jiné i následující: „EEG hlava 34 kanálů, měření teploty, čidlo okolního osvětlení.“ U požadavku na měření teploty zadavatel blíže nespecifikoval, jaký typ měření vyžaduje např. měření teploty okolního prostředí, či měření teploty pacienta. Vzhledem k tomu, že u EEG vyšetření není jakékoliv měření teploty běžně zavedeným standardem, je tento požadavek nejasný. Požadavek na „čidlo okolního osvětlení“ je u EEG přístrojů a vyšetření také neobvyklý a bývá spíše standardem u dodávek přístrojů vhodných pro polysomnografická vyšetření. Vzhledem k tomu, že z názvu veřejné zakázky, specifikace hardwaru i softwaru přístroje i požadovaného příslušenství, které má být součástí dodávky, jednoznačně vyplývá, že zadavatel vyžaduje přístroj pro provádění EEG vyšetření, uchazeč žádá o zdůvodnění klinického významu požadavku na „měření teploty“ a „čidla okolního osvětlení,“ které u běžných dodávek EEG přístrojů není standardem a zároveň také není u běžného EEG vyšetření vyžadováno, případně, vzhledem k tomu, že jediným hodnotícím kritériem veřejné zakázky je ekonomická výhodnost nabídek, uchazeč žádá o vynechání požadavků na „měření teploty“ a „čidla okolního osvětlení,“ přičemž se uchazeč domnívá, že zadavatel tím dosáhne lepší nabídkové ceny z důvodu vynechání parametru uměle navyšujícího cenu, při současném zachování požadovaného účelu využití elektroencefalografu.